Sťahujem sa na balkón





Dnes mám pre vás po dlhej dobe znovu interiérovú inšpiráciu. Konečne sa nám vyčasilo a človeka to prirodzene ťahá von. Minulý rok, keď sme sa na Slnečnice prisťahovali, sme riešili hlavne interiér. Samozrejme. Tento rok sme sa ale rozhodli zveladiť si aj našu tretiu "izbu" - balkón.
Veď čo je lepšie ako raňajky v záplave vychádzajúceho slnka, čerstvý ranný vánok na tvári a dlhé letné večere pri sviečkach a vínku?




Mali sme jasnú predstavu, a tak sme len čakali na to, kým sa nám konečne umúdri počasie. Zútulnenie balkónu naozaj nieje žiadna veda.
Začali sme od podlahy, keďže v lete najradšej chodíme na boso. Pôvodné kachličky boli stále studené, tak sme sa rozhodli zakúpiť exteriérovú podlahu v svetlo sivej farbe. Materiál je plast a na údržbu je to jednoduchšie ako drevo. A vlastne aj pre nižší budget. Meter štvorcový vychádza v IKEA na cca 15 eur. Pozrite sa na pred a po :)



Sedenie sme mali z minulého roku, ale stále hľadáme stolík, ktorý by bol ten "pravý".
Drevená lavica pribudla ako posledná a je to box vyrobený na mieru.
Slúži ako odkladací priestor,  aj lavicové sedenie prípadné ležanie.
O tom viac inokedy, keďže sme s Miškom pripravili presný postup, ak by ste si chceli niečo podobné vyrobiť aj vy :)


No a konečnú bodku dotvorí všade samozrejme zeleň. Momentálne na balkóne pestujem hortenzie, paradajky a v malom sklenníku mám mätu a bazalku, ktorá je z tesca, ale nejakým zázrakom v sklenníku funguje úplne úžasne. 









photo credit: Michal & Karolína





Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky