Frittata po našom

Viem, že som sa nedávno pýšila tým, že budem viac variť, veď aj budem. Dnes vás ale bude učiť variť Miško.
Recept z kuchárky Jamieho Olivera sme si obľúbili okamžite a už sme si ho stihli pomeniť a prispôsobiť podľa seba, alebo podľa toho, čo chladnička dá.

Frittata nie omeleta ani quiche. Je to niečo medzi, a má nekonečné množstvo variácií. Pôvodom talianska pochúťka sa zaraďuje medzi tzv. "super foods" lebo obsahuje veľa bielkovín, najmä z vajíčok na syru. Pridávať do nej môžte kopec zeleniny, mäso alebo bataty (ako to máme radi my)

suroviny:
8-10 vajíčok, syr feta (alebo cheddar, mozzarela...), cesnak, soľ, korenie, chilli, zelenina (špenát, cukina, mrkva, šampióny, hrášok, kukurica...), sladké zemiaky (bataty) sú nepovinné, ale dodajú jedlu zaujímavú chuť a veľa bielkovín

postup:


Príprava zeleninky - jemne osmahnúť na olivovom oleji s chilli, korením a cesnakom





v miske vymiešať vajíčka s feta syrom 



zeleniny nikdy nieje dosť






celú masu vylejeme do formy s pečúcim papierom



na vrch nalámeme vopred upečený batat



pečieme na 200 °c približne 30-40 minút


podávame vlažné alebo studené, so šalátom alebo len tak


DOBRÚ CHUŤ!

photo credit: Karolína Počajová






Komentáre

  1. Jamieho Olivera mám moc ráda, vždy vaří s obrovskou lehkostí a tento recept vypadá tak jednoduše, že stojí za vyzkoušení. Děkuji za inspiraci :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky